Bommelding MAS is scenario van calamiteitenplan, vrouw valt flauw

Bij de Maritieme Autoriteit Suriname is het calamiteitsplan uitgevoerd. Een vrouw die in het scenario flauwviel, is afgevoerd.

De meeste medewerkers van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) wisten niet dat de bommelding dinsdag een scenario was, dat is uitgevoerd bij dit bedrijf. Ook omstanders die de verschillende hulpdiensten in actie zagen, dachten dat het om een ernstige aangelegenheid ging.

Het calamiteitenplan van de MAS werd met een bommeldingsscenario succesvol uitgevoerd.
Directeur Michel Amafo kijkt met tevredenheid terug op hoe deze situatie is afgehandeld. Hij deelt mee dat de medewerkers vooraf niet waren voorbereid. Alleen de groep die het calamiteitenplan beheerst, was betrokken bij deze actie.

De medewerkers hebben de instructies goed opgevolgd en zijn naar de aangegeven veilige verzamelplaats gegaan. Belangrijk is dat de medewerkers zichzelf eerst in veiligheid brengen door zo snel mogelijk de werkvloer te verlaten. Dit gold ook voor de gasten die op dat moment bij de MAS waren en die behoorlijk zijn opgeschrikt.

De handelingssnelheid was binnen de perken, constateert Amafo. De ambulance, politie en brandweer zijn erbij gehaald. Een vrouw werd zelfs in het scenario flauwgevallen en is afgevoerd.
Ook voor de hulpdiensten was het scenario goed als oefening. Uit evaluatie blijkt dat er nog enkele verbeterpunten moeten worden aangebracht, maar over het algemeen is de aanpak en reacties goed geweest, zegt Amafo. Binnen het plan is naast bommelding ook opgenomen calamiteiten rond brand, overstroming en olielekkage. (Ala-D Media) .

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am