Binnenkort worden vrachtwagens twee keer per jaar gekeurd

Om de veiligheid op de weg te garanderen zal zeker het vrachtverkeer aan strengere regels worden onderworpen. Zo ligt er een voorstel op tafel bij het ministerie van Justitie en Politie om de vrachtwagens nu tweemaal per jaar te laten keuren.

De reden is, dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Toerisme (OWT en C) geconstateerd heeft dat deze voertuigen mechanisch niet in een goede staat verkeren. Er worden meerdere voorstellen verder uitgewerkt waar ook de gemeenschap kennis van zal dragen.

Dit zegt de heer Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OWT en C. Binnen korte tijd hebben overbeladen vrachtwagens voor ongerief gezorgd waarbij bruggen het moesten ontgelden. Het ministerie wil met strengere regels een halt toe roepen aan deze situatie. Medewerkers van de afdeling Verkeer en de Wegenautoriteit Suriname zijn onlangs ook beëdigd tot buitengewoon agent van politie.

Dit brengt met zich mee, dat vrachtwagenschauffeurs die zich niet aan de regels houden kunnen worden geverbaliseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Er liggen heel wat voorstellen om het vrachtverkeer te ordenen. Er komt aanpassing en uitbreiding van de wetgeving bij het transporteren en laden van de trucks. De structuur binnen het ministerie van OWT&C zal bepalen wanneer de controles uitgevoerd zullen worden.

De gemeenschap zal na overleg met de verschillende actoren, op de hoogte gebracht worden van de verhoogde boetes. De overheid zal ook voorstellen doen bij verzekeraars hoe de schade te vergoeden bij eventuele calamiteiten.

Random Posts