Binnenkort worden vrachtwagens twee keer per jaar gekeurd

Om de veiligheid op de weg te garanderen zal zeker het vrachtverkeer aan strengere regels worden onderworpen. Zo ligt er een voorstel op tafel bij het ministerie van Justitie en Politie om de vrachtwagens nu tweemaal per jaar te laten keuren.

De reden is, dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Toerisme (OWT en C) geconstateerd heeft dat deze voertuigen mechanisch niet in een goede staat verkeren. Er worden meerdere voorstellen verder uitgewerkt waar ook de gemeenschap kennis van zal dragen.

Dit zegt de heer Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van OWT en C. Binnen korte tijd hebben overbeladen vrachtwagens voor ongerief gezorgd waarbij bruggen het moesten ontgelden. Het ministerie wil met strengere regels een halt toe roepen aan deze situatie. Medewerkers van de afdeling Verkeer en de Wegenautoriteit Suriname zijn onlangs ook be√ędigd tot buitengewoon agent van politie.

Dit brengt met zich mee, dat vrachtwagenschauffeurs die zich niet aan de regels houden kunnen worden geverbaliseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Er liggen heel wat voorstellen om het vrachtverkeer te ordenen. Er komt aanpassing en uitbreiding van de wetgeving bij het transporteren en laden van de trucks. De structuur binnen het ministerie van OWT&C zal bepalen wanneer de controles uitgevoerd zullen worden.

De gemeenschap zal na overleg met de verschillende actoren, op de hoogte gebracht worden van de verhoogde boetes. De overheid zal ook voorstellen doen bij verzekeraars hoe de schade te vergoeden bij eventuele calamiteiten.

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am