Beschonken beginnend bestuurder crasht

Tilburg - Een 18–jarige man kreeg zaterdagnacht rond 03.00 uur op de Goirleseweg een ongeluk. Alle drie de inzittenden raakten gewond.

Agenten reden naar de Goirleseweg na de melding. Op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer stond de ernstig beschadigde auto en overal lagen brokstukken op de weg. Een gewonde inzittende lag op het fietspad en een andere inzittende was van het ongeluk weggelopen. Na eerste hulp te hebben verleend zetten de agenten de weg af zodat er geen sporen verloren konden gaan. Verkeersongevallen analisten werden opgeroepen. Een ambulance kwam bijna tegelijk met de agenten aan en ontfermde zich over de gewonde man. Een tweede ambulance kwam bij het ongeval aangereden. De bestuurder van de auto werd door deze ambulanceverpleegkundigen verzorgt, hij moest naar het ziekenhuis.

Daarvoor vroegen de agenten of hij had gedronken, wat hij bevestigde. Uit de blaastest die werd afgenomen voor hij naar het ziekenhuis ging, bleek dat hij 490 Ug/l alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is aangehouden als verdachte. Getuigen werden gehoord. Na een uur kwam de derde inzittende van de auto terug naar de plaats van het ongeval. Ook hij had medische hulp nodig en is alsnog door verpleegkundigen van de ambulance verzorgt.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet.

Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan. (Politie.nl)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am