Bekende van Bouterse aangehouden op Shipol vanwege witwas praktijken

Paramaribo – Den Haag, Een bekende van President Bouterse is dit weekend op Shipol aangehouden. Het gaat om de 53-jarige Luz Mejia C., bijnaam ’Mammie’. Zij en haar man Dirk S. behoren tot de intimi van de Surinaamse president Desi Bouterse, meldt De Telegraaf.

Ook meldt de Telegraaf dat De politie Noord-Nederland, die onderzoek doet naar de omvangrijke witwaszaak ’Lemwe’, de aanhouding bevestigen. Volgens de politie stond de verdachte ingeschreven op een adres in Den Haag.

De verdachte die jarenlang in Suriname verbleef werd direct op Shipol aangehouden nadat ze vanuit Suriname was geland, ook stond ze internationaal gesignaleerd. Ook meldt de justitie dat ’Mammie’ sinds 2012 betrokken is geweest bij verdachte witwas praktijken. De verdachte zou grote bedragen hebben overgemaakt van Nederland naar Colombia en van Suriname naar Nederland. Door de witwaseenheid Financial Intelligence Unit (FIU) zijn de transacties als verdacht aangemerkt. De vrouw zou recent een enorm bedrag cash hebben overhandigd in Nederland aan de twee schroothandelaren.

Justitie nam dit voorjaar 8 miljoen euro in beslag op panden in Nederland, België en Duitsland. Twee schroothandelaren uit Nieuw-Schoonebeek en Sint-Maarten zijn mogelijk ook betrokken. Ze importeren oud metaal via bedrijven uit Suriname en Sint-Maarten.

Luz Mejia C. is de vrouw van Dirk, alias ’Paultje’, ’Diego’ of ’Stapie’. Ook hij staat internationaal gesignaleerd. ’Paultje’ is eerder gepakt voor wapenbezit, gijzeling, ernstige bedreigingen en het bezit van harddrugs. S. is de zoon van een in Suriname zeer bekende oud-officier met dezelfde naam. Hij is van jongs af aan goed bevriend met Bouterse.

Sinds twee jaar worden enorme hoeveelheden cocaïne uit Suriname onderschept in Nederland, Frankrijk en in het Caribisch gebied. Volgens de oppositie treedt de regering in Suriname niet op tegen de drugshandel en zou de regering de handel zelfs oogluikend toelaten.(Suriguide/Telegraaf)

Random Posts