Bejaarde man overleden in het ziekenhuis na aanrijding aan de Groot-Henarpolderweg

De bejaarde voetganger Gilbert San A Jong (91) is in de vroege ochtend van woensdag 13 december in het Lachmipersad Mungra Medisch Centrum (LMMC) overleden.

Gilbert is in de avond van dinsdag 12 december aan de Groot-Henarpolderweg aangereden door een personenauto. De politie van Nickerie deed na de melding van de aanrijding de plek aan voor onderzoek.

Bij aankomst werd het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Uitwendig vertoonde Gilbert geen letsels. Onderzoek wees uit dat Gilbert zich op een feest bevond aan de Groot-Henarpolderweg. Op een bepaald moment stak de man de weg over om te gaan urineren. Hij is daarbij onderschept geworden door een auto die vanuit Wageningen kwam. Per ontboden ambulance werd de bejaarde voetganger met inwendige kneuzingen afgevoerd naar het LMMC. Hij werd ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting, waar hij op 13 december overleed.

De autobestuurder die in het bezit is van een geldig rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hij zal worden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie.

Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De verkeersbarometer staat met het overlijden van Gilbert landelijk op 76.

De politie van Nickerie is belast met deze aanrijding.(KPS)

Share

Random Posts