Baby sterft nadat artsen ruzie maakten tijdens keizersnee – video

Twee artsen die ruzie aan het maken waren, werden gefilmd tijdens een keizersnee waarin een baby stierf.

Een video die online geplaatst is, vertoonde gynaecoloog Dr. Ashok Neniwal, die op woensdag in het Umaid ziekenhuis in Jodhur, Rajasthan, India, botst met anesthesist Dr. ML Tak.

Een zwangere moeder was na complicaties tijdens de bevalling haastig naar het ziekenhuis gebracht.
Maar verrassend genoeg belandde ze tijdens de operatie in een ruzie tussen de twee artsen, die gefilmd werden door een bezorgde medicus.

Dr. Neniwal dreigde Dr. Tak te verslaan en zei’ je blijft binnen je grenzen’. Uiteindelijk stierf de baby tijdens de keizersnee aan’ een ernstige geboorte stijfheid’.

Het Umaid ziekenhuis heeft nu de twee artsen geschorst en zal onderzoeken of ze schuld hadden aan de dood van het kind.
Het hoofd van het ziekenhuis AL Bhat zei:”Beide artsen zijn onmiddellijk verwijderd en er zullen disciplinaire maatregelen tegen hen worden genomen.

Maar hij benadrukte wel dat de baby in een kritieke toestand verkeerde toen de moeder aankwam en een zwakke hartslag had.
Ziekenhuis superintendent Ranjana Desai voegde hieraan toe:”We weten nog niet of de dood van de pasgeboren baby veroorzaakt is door het argument”.

Beide artsen hebben elkaar de schuld gegeven, volgens lokale media berichten.
Dr. Tak beweerde dat Dr. Ashok met iedereen had gestreden en zelfs een oprolmechanisme probeerde te raken en moest worden tegengehouden.

Maar Dr. Ashok verwierp dit en zei dat de video het volledige verhaal niet vertelde aangezien het door een lid van het anesthesieteam van Dr. Tak werd opgenomen.

Hij voegde daaraan toe dat er een’ samenzwering’ was geweest om hem uit het ziekenhuis te ontslaan. Het incident werd doorverwezen naar het hooggerechtshof van Rajasthan, die de zaak zal behandelen.

Share

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.