Anti-Zwarte Piet-activisten vertrokken naar Dokkum met politiebegeleiding

De Anti-Zwarte Piet-activisten zijn vertrokken richting Dokkum met politie begeleiding en sleepwagens om te voorkomen dat de demonstratie voor de tweede keer niet wordt gedwarsboomd door voorstanders van Zwarte Piet, net als de vorige keer vanwege een blokkade op de weg.

Ook mochten de Anti-Zwarte Piet-activisten van de locoburgemeester van Dongeradeel, die dag niet meer demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas omdat de locoburgemeester voor “ernstige wanordelijkheden vreesde als de demonstratie door zou gaan”.

Zaterdag mogen de Anti-Zwarte Piet-activisten alsnog demonstreren in Dokkum. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Dongeradeel donderdag weten waar Dokkum onder valt. Op het plein Acht Zaligheden aan de Strobossersteeg zal tussen 14.00 en 16.00 een „statische manifestatie met muziek, toespraken en het voorlezen van gedichten” plaats vinden.

De Stichting Nederland Wordt Beter heeft de manifestatie aangevraagd bij de gemeente Dongeradeel. De stichting richt zich naar eigen zeggen op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Met de manifestatie wil ze opkomen voor de vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht, schrijft de Metro.

Random Posts