Amerikaanse stel dood teruggevonden in de Californische woestijn

De lichamen van een vermist stel werden deze week teruggevonden in de Californische woestijn. Eerst werd aangenomen dat ze door gebrek aan water om het leven waren gekomen. Nu sporen van kogels zijn gevonden, weten de nabestaanden het zeker: ze wilden de dood door uitdroging voorblijven.

Het gaat om Rachel Nguyen (20) en Joseph Orbeso (22), beiden afkomstig uit een voorstad van Los Angeles. Eind juli verdwenen ze van de radar, vorige week zondag werden hun lichamen ontdekt in de woestijn van het Joshua Tree National Park. Het leek erop, zei een parkwachter, dat ze rondjes hadden gelopen en steeds verder van hun auto verwijderd waren geraakt. Een spoor van lege waterflessen en voedselverpakkingen leidde uiteindelijk naar de vindplaats.

De vader van Orbeso, die drie maanden onafgebroken met de zoektocht bezig was geweest, liet afgelopen week weten dat de twee in een omhelzing waren gestorven. Pas vrijdag kwam naar buiten dat er een vuurwapen aan te pas is gekomen. Volgens de politie heeft Orbeso eerst Nguyen en daarna zichzelf om het leven gebracht.

Maar vrienden en familie van zowel Orbeso als Nguyen zijn er zeker van: het is geen vooropgezet plan geweest van Orbeso. Ze denken dat de twee hun naderende einde met elkaar hebben besproken nadat ze tot de conclusie waren gekomen dat ze de bewoonde wereld nooit meer zouden bereiken.

Ze worden daarin gesteund door de reconstructie van de politie. Er zijn volop aanwijzingen dat het stel heeft 'gevochten tegen de hitte'. Hun lichamen werden gevonden onder een boom. Hun benen waren bedekt met kleding om ze te beschermen tegen de brandende zon. Het lijkt erop dat ze zichzelf op rantsoen hadden gezet, maar ze hadden geen water meer.

De nabestaanden van Nguyen laten weten dat ze geen wrok koesteren tegen Orbeso en zijn familie. "We danken God dat we Rachel een fatsoenlijke begrafenis kunnen geven en naar haar laatste rustplaats kunnen brengen."

Een politiewoordvoerder zegt: "Omdat we geen aanwijzingen hebben, zoals een briefje of een andere boodschap waarin staat waarom er geschoten is, moeten we speculeren. En in de wetenschap dat ze hun eten op rantsoen hadden gezet, geen water meer hadden en de schaduw hebben opgezocht, komen de gebeurtenissen in een ander licht te staan."

Een vriend van Orbeso zegt: "Ze hadden de keus tussen een langzame, pijnlijke dood en een snelle dood. En ze hebben voor de snelle dood gekozen." De twee kenden elkaar pas kort, zegt hij. Orbeso zou Nguyen hebben meegenomen naar het natuurreservaat om daar haar verjaardag te vieren. Het wapen dat bij het tweetal werd gevonden, stond op Orbeso's naam. Hij had het omdat hij in de beveiligingsbranche werkte.(RTLnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am