Alweer geen schoolvervoer in Suriname, bus en boothouders willen geld zien

Duizenden leerlingen en leerkrachten zijn maandagmorgen weer de dupe geworden van het wegvallen van het schoolvervoer. De bus en boothouders varen of rijden niet, omdat ze de beloofde tariefsverhoging van 40 procent, die augustus zou ingaan, nog niet hebben ontvangen.

“We worden steeds voor de gek gehouden en gaan niet telkens vragen voor het geld, want we hebben duidelijk afspraken gemaakt die zijn zwart op wit staan”, zegt Stanley Ishaak. Hij is in Commewijne de coördinator van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS).

Verder staat in de in juli getekende overeenkomst tussen OBS en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie dat de verhoging met terugwerkende kracht zal worden uitbetaald vanaf 1 mei 2016. Dat zal uiterlijk 31 december in kavels uitbetaald worden.

De OBS had om 136 procent-verhoging gevraagd, maar heeft genoegen genomen met een voorlopige verhoging van veertig procent. Er zal nog onderhandeld worden, tot partijen helemaal tevreden zijn.

De laatste tariefverhoging voor de bus en boothouders dateert van 2012 toen de brandstofprijzen waren gestegen. De verhoging toen was 35 procent.(DWTonline)

Share

Random Posts