Albert Heijn wilt stoppen met plastic zakjes

Albert Heijn wil stoppen met de plastic zakjes die vooral bij de groenten- en fruitafdelingen liggen. De supermarktketen begint deze zomer met een pilot in tien winkels.

Hiermee moet gekeken worden wat de beste alternatieven zijn. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan herbruikbare tasjes. De doelstelling is om van die hemdtasjes af te komen, zegt een woordvoerder van het bedrijf aan RTL.

“Het verminderen van plastic heeft al langer onze aandacht.” “Zo zijn de zogenoemde lussentassen bij de kassa dunner en kleiner geworden, zodat we zo’n 10 procent aan plastic besparen, en hebben bakjes met zacht fruit nu een plasticfolie als deksel in plaats van een hard plastic deksel.”

Het is nog niet duidelijk wanneer het pilot precies begint en welke winkels. Klanten van Albert Heijn gebruiken samen jaarlijks zo’n 170 miljoen plastic zakjes voor groente en fruit.

Het Belgische Delhaize, dat gefuseerd is met Albert Heijn, maakte vanochtend bekend later dit jaar helemaal te stoppen met het aanbieden van dunne plastic zakjes voor groenten en fruit.
Delhaize zegt dat die beslissing 80 miljoen zakjes per jaar scheelt.

Als alternatief kunnen klanten – gratis – papieren zakken gebruiken of herbruikbare tasjes van bio-katoen kopen voor een halve euro.

Video:

Share

Random Posts