Afrikaanse vrouw door dronken witte man aangevallen op KLM vlucht

Akua Gyekye, was vorige op weg naar London na een zakenreis in Kigali. Zij belandde in Amsterdam en moest via een aansluitende vlucht van Amsterdam naar London vliegen, toen ze door een dronken witte man werd lastig gevallen.

Gyekye stond met haar handbagage bij de deur te wachten om in het vliegtuig te stappen. Voorbij de hoek waar de toiletten zich bevinden was een witte man die haar opviel, sterk naar alcohol rook en zich asociaal gedroeg, begon te duwen en probeerde door te dringen.

Ze vroeg hem netjes te schuiven, zodat ze verder kon lopen. Maar de man nam geen genoegen mee en begon haar te beledigen, hij zei tegen haar dat ze terug moest naar de bossen, schold haar uit en daarna probeerde hij haar ook nog te kussen.

Gyekye probeerde na het incident met een KLM-vertegenwoordiger op de luchthaven van Amsterdam te spreken, die haar vervolgens zei dat ze een klacht moest indienen op de KLM-website of dat ze er over moest tweeten “, .

Ze ging toen naar de lokale politiebureau die buiten de luchthaven werd gestationeerd. De politieagent met wie ze sprak, zei dat hij de zaak niet kon behandelen, omdat er geen bewijzen zijn,”. Ook kreeg ze te horen dat zij degene had moeten zijn die de namen van getuigen moest vragen en ervoor moest zorgen dat de bemanning in de vliegtuig de politie had moeten inschakelen, maar dat gebeurde niet.

Op Facebook plaatste ze een bericht met foto van de witte man die haar heeft aangevallen. Ook voegde ze toe als het omgekeerd geweest was een donker man die een witte vrouw zou lastig vallen in een viegtuig, hadden de bemanningsleden direkt ingegrepen en de politie ingeschakeld, maar omdat ik een Afrikaanse bent wordt er anders naar gekeken.

In een reactie schreef de KLM een brief waarin staat dat het een misverstand was geweest van de man en dat hij toevallig tegen haar aankwam). Gyekye was wel teleurgesteld op de reactie van de KLM, maar niet verrast.

Random Posts

One thought on “Afrikaanse vrouw door dronken witte man aangevallen op KLM vlucht

  1. Direct de bemanning waarschuwen, niet wachten tot die zelf iets gaat doen (dat is niet hunt aak als er geen veiligheidsprobleem is) en zeker niet pas achteraf op de luchthaven klagen. De captain moet de man van boord (laten) halen als hij aantoonbaar dronken en onhandelbaar is. Maar dat lukt natuurlijk niet meer naderhand en bewijzen is lastig als alle getuigen al weg zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.