Adhin blij met tweede Ayurveda Dag in Suriname

Waarnemend president Ashwin Adhin is blij dat in Suriname voor het tweede opeenvolgende jaar de Ayurvedadag is gehouden. De erkenning van de Ayurveda geneeskunde neemt wereldwijd toe getuige het feit dat deze dag elk jaar in steeds meer landen wordt gevierd.

Dit zei de bewindsman gisteravond in de Congreshal. Het bereiken van optimale gezondheidszorg kan worden vergeleken met de definitie die de WHO heeft vastgesteld namelijk ‘’Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken’. Ayurveda is een hollistische alles omvattende benadering van gezondheid. De Ayurvedische dagelijkse planning helpt om vrede en harmonie in het leven te brengen. De wereld kent genoeg gezondheidsuitdagingen zoals hypertentie, diabetes en kanker. Ayurveda biedt oplossingen bij het voorkomen en beheren van deze ziekten, zei de waarnemend president. Helaas is het ware potentieel van deze en de traditionele geneeskunde in ons land onderbenut. Een belangrijke oorzaak is het onvoldoende nauwkeurig wetenschappelijk onderzoek dat op dit stuk is gedaan en de bezorgdheid over kwaliteiten en standaarden. Hier is er ruimte voor onze wetenschappers om zich te positioneren op de internationale wetenschappelijke onderzoeksmarkt, aldus de bewindsman. Als deze zaken worden aangepakt is hij ervan overtuigd dat Ayurveda en de tradionele geneeskunde veel oplossingen zullen bieden voor gezondheidsvraagstukken. Samen met India kan ons land betaalbare hollistische gezondheidszorg bieden aan de wereld. De regering zet zich volledig in om deze zaken te bevorderen, aldus de gezagsdrager.

Suriname kan zich ontwikkelen tot het Ayurveda centrum van Latijns-Amerika. Dat heeft de Indiase premier Narendra Modi eerder dit jaar gezegd.

Ayurveda (Ayus=leven, Veda=kennis, weten), ofwel kennis van het leven, is een Indiase Hindoe-geneeskunde die al duizenden jaren bestaat. De hindoeïstische leer is gebaseerd op de Veda’s (heilige boeken) waarin alle (oeroude) kennis is opgeslagen.(NII)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am