Aanpak riolering Zwartenhovenbrugstraat begonnen

Het werk om een nieuw rioleringssysteem onder de Zwartenhovenbrugstraat aan te leggen en om het wegdek te vernieuwen, is dinsdag begonnen. Over zes maanden wordt het eerste gedeelte – tussen de Nassylaan en de Keizerstraat – opgeleverd. Het gaat twee jaren duren om het gehele project af te ronden. Er zal veel stress zijn maar het is de moeite waard, geeft minister Jerry Miranda van Openbare Werken en Transport & Communicatie mee.

Miranda en Farsi Khudabux, general manager van Baitali NV, hebben, zoals de traditie het voorschrijft, de grond met bier besprenkeld opdat het werk vlot verloopt en binnen de afgesproken tijd wordt opgeleverd. Er is heel lang gedaan over het besluit om deze belangrijke weg aan te pakken, geven de hoofdrolspelers aan.

Al in 2008 was het contract getekend maar werd het werk door verschillende redenen verschoven, deelt Khudabux mee. Miranda merkt op dat er veel kritiek is. “Het is een moeilijk besluit geweest maar het moest genomen worden. Het gaat erom dat niet alleen de directe omgeving er profijt van zal hebben maar dit zijn ook van de dingen waarmee je je land verkoopt. De positieve impact zal tot de diepste van de diepste ervaren worden.”

Khudabux heeft in het kort aangegeven wat het project precies inhoudt. Het bestaat uit vier fasen. De eerste betreft het gedeelte tussen de Nassylaan en de Keizerstraat. “Het gaat in essentie om een rioleringsproject. Aan weerszijden van de weg, onder het trottoir, komt er een riool, waarop alle straatkolken, putten en huishoudingen worden aangesloten. Daarna wordt in het midden van de weg het bestaande riool eruit gegraven. Er komt in de plaats een nieuw hoofdriool met een buis die een diameter van een meter zal hebben.

Op bepaalde plekken worden dan de riolen aan de weerszijden van de weg aangesloten op het hoofdriool.” Nu zal de weg gedeeltelijk toegankelijk zijn maar op een gegeven moment zal de hele bovenlaag van de weg opengebroken worden, geeft Khudabux aan. “Maar je krijgt een nieuwe Zwartenhovenbrugstraat, glad geasfalteerd, nieuwe trottoirs. Het wordt prettiger rijden en voor de voetgangers prettiger lopen.”

Miranda, die ook in de buurt gewoond heeft, kijkt uit naar de dag waarop het eerste gedeelte is opgeleverd. Hij drukt de directe bewoners en zakenlui op het hart om bij eventuele problemen contact met hem op te nemen wanneer de stress ondraaglijk wordt. “Het is een vrij duur project, een paar miljoen, maar u bent het waard. De dag dat u iets kwijt wilt, mag u mij hiernaartoe laten komen. Dan gaan we het samen oplossen. Maar laten we samen de zes maanden doorbijten.” (Starnieuws)

Random Posts