85-jarige priester na 57 jaar aangehouden voor verkrachting en moord – video

Een priester wist zich bijna 57 jaar na het verkrachten en het doden van een schoonheidskoningin te ontlopen aan vervolging, meldt de rechtbank in Texas.

Volgens de politie van McAllen hebben ze de 85-jarige John Bernard Feit opgepakt omdat hij beschuldigd werd van verkrachting en moord op de 25-jarige oude Irene Garza in 1958.

De bejaarde man werd schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade en hij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

In 1958 werd Garza uitgeroepen tot Miss All-South Texas Sweetheart en was een homecoming queen aan het Pan American College.

Op de bewuste dag ging Garza naar de kerk om te biechten, maar de priester was niet geïnteresseerd om haar zonden aan te horen en begon haar uit het niets te wurgen. Terwijl de priester haar verkrachtte, stierf Garza aan verstikking. Vervolgens sleepte de priester het lichaam naar de kelder van de kerk en dumpte het levenloze lichaam in een kanaal, waar ze later werd gevonden door vrijwilligers die op zoek waren naar haar nadat ze als vermist werd opgegeven.

Het hof vernam dat de politie en de katholieke kerk destijds een overeenkomst hadden gesloten om de zaak in een doofpot te stoppen om de kansen van John F. Kennedy, die katholiek was, niet te schaden vanwege de presidentsverkiezingen.

De priester werd aangehouden nadat hij in 2002 tegen twee ander priesters had verteld dat hijde vermoorde 25-jarige Garza heeft verkracht en om het leven heeft gebracht.

Share

Random Posts