33-jarige man gered van ontvoering door de politie van Uitvlugt en RBTP team

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg op donderdag 9 november via de Centrale Meldkamer de melding van een ontvoering van de 33-jarige Orlando A. Volgens de politie had het slachtoffer zijn voertuig naar een carwash gebracht voordat hij werd ontvoerd.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat het slachtoffer door een bende werd aangevallen en heeft nog geprobeerd te vluchten. Het slachtoffer werd vervolgens met knuppels in elkaar geslagen en daarna door zijn aanvallers ontvoerd. Ook het voertuig van het slachtoffer hebben de ontvoerder meegenomen.

Na uitgewerkte informatie is het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) ingeschakeld door de politie van Uitvlugt. Het onderzoek leidde naar een woning aan de Quanitastraat, waar één van de voertuigen werd gesignaleerd. Het RBTP pleegde vervolgens een inval bij de woning waar op dat moment acht manspersonen en twee vrouwen aanwezig waren, die vervolgens naar het politiebureau werden overgebracht.

Ook hoorde de wetsdienaren een geschreeuw uit een berghok. Het bleek te gaan om het ontvoerde slachtoffer dat letsels aan het lichaam heeft opgelopen door toegebrachte slagen.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer twee jaar terug drugs naar het buitenland zou smokkelen, maar in plaats daarvan ging het slachtoffer er vandoor met het spul en was ondergedoken. Op donderdag 9 november werd het slachtoffer door een bende uit Frans – Guyana gesignaleerd bij de carwash, hij werd vervolgens mishandeld en meegenomen.

De vier verdachten Vincent C. (27), de 38-jarige Maikel T., Melvin J. (37) en Tokio M. (29) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Ze worden verdacht voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de wet op verdovende middelen- en vuurwapenwet.

De anderen die volgens het voorlopige onderzoek niet betrokken zijn geweest bij de gepleegde strafbare feiten en toevallig op het adres bevonden, zijn na verhoor heengezonden.

Bij de inval is ook een vreemdeling die de Surinaamse taal niet beheerste afgevoerd naar het politiebureau en is in vreemdelingen bewaring geplaatst.

Van de verdachte Vincent heeft de politie scherpe patronen in beslag genomen. Volgens zijn verklaring zou hij een ritueel bad (wasi) nemen met de patronen die hij illegaal in zijn bezit had. 520 gram drugs die in het voertuig van Melvin is aangetroffen is in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek in deze zaak wordt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Random Posts