24 maanden geëist tegen BBS Ryan Autar en Amit Ramdas

Als de rechter meegaat met de strafeis van officier van Justitie (ovj), Cynthia Klein, zullen haar ex-collega Ryan Autar en Amit Ramdas van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) op vrije voeten komen. Tegen Autar is 24 maanden geëist, waarvan 23 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Hij moet voor vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen. Het strafvoorstel tegen Ramdas is 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij mag zijn ambt twee jaar niet uitoefenen.
Voor beiden geldt een proeftijd van drie jaar. De ovj ging gedetailleerd in op de feiten. Autar zou SRD 1800 hebben gevraagd om een ingevorderd rijbewijs bij een verkeersovertreding terug te geven.

Dit zou Ramdas in orde hebben gemaakt. Het ging om het rijbewijs van een zoon van zijn collega. Een andere kennis van Ramdas heeft SRD 1300 betaald om zijn rijbewijs terug te krijgen.

In een derde geval zou SRD 1750 zijn betaald. Een andere man heeft aangegeven dat hij SRD 1500 heeft betaald op het Parket om zijn rijbewijs terug te krijgen. In een ander geval zou Autar US$ 5000 hebben geëist.
Bij het in ontvangst nemen van het bedrag is Ramdas aangehouden door de politie. In bijzijn van de politie moest Ramdas bellen naar Autar om het bedrag te ontvangen. De politie heeft de toenmalige ovj aangehouden toen hij het geld in ontvangst nam.

Deze kwestie is ook vastgelegd. Ook in een ander geval is buiten procedures om gehandeld, bracht de ovj naar voren. Autar heeft steeds ontkend dat hij geld heeft gekregen van Ramdas.
Hij zou opzettelijk ingespeeld hebben op gevallen die de BBS'er heeft aangekaart om hem op heterdaad te kunnen betrappen. Volgens de ovj hebben de verdachten in strijd gehandeld met de hun beroep.

Autar heeft ook niet conform de richtlijnen van het Openbaar Ministerie gehandeld.
Klein stelde dat het wettig en overtuigend bewijs is geleverd. Op 5 december zullen de raadslieden van de verdachten hun pleidooi houden (Starnieuws)

Share

Recent Posts

Winkelier drie keer beschoten door militair te Frederikshoop.

Donderdag is aan de Frederikshoop een winkelier door een militair neergeschoten. Volgens ooggetuigen heeft de militair geprobeerd de winkelier te…

June 2, 2018 8:57 am

Jongetje aangevallen door pitbull ( video)

Op de beelden hieronder is te zien hoe het beest het jongetje aan zijn been beet en niet wilde loslaten.…

June 1, 2018 7:15 pm

Guno kapt broer terwijl die lag te slapen

De 48-jarige Guno W. rende op dinsdag 22 mei met bloedverwondingen het politiebureau Flora binnen. De gewonde man was op…

June 1, 2018 3:50 pm

Meisje krijgt klappen van politieagent in Rotterdam.

Op de beelden die viraal gaan op het internet is te zien hoe de dame de politieagent slaat en vervolgens…

June 1, 2018 3:37 pm

17-jarige jongen verdronken in de Surinamerivier

Het ontzielde lichaam van de 17-jarige jongen Shawn Lehman is op dinsdag 29 mei uit de Suriname rivier opgevist. Shawn…

May 31, 2018 4:57 pm

Rohilio aangehouden voor brandstichting

In de nacht van donderdag 3 mei op vrijdag 4 mei hadden onbekenden een woning in het ressort Meerzorg in…

May 31, 2018 6:58 am