10-jarige meisje mag geen abortus plegen van de rechter

In India is grote opschudding ontstaan over een geval van een zwanger tienjarig meisje dat van rechters geen toestemming heeft gekregen voor een abortus. Het kind zou meermaals verkracht zijn door een oom, die nu vastzit in afwachting van zijn proces.

“We hebben hier al veel tienerzwangerschappen gezien van veertien- en vijftienjarigen, maar dit is het eerste geval dat we meemaken van een tienjarige”, aldus een ambtenaar in de Noord-Indiase stad Chandigarh tegen de Britse omroep BBC.

De Indiase abortuswetgeving bepaalt dat zwangerschappen na de twintigste week niet meer mogen worden afgebroken. Hierop worden slechts beperkt uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als het leven van de vrouw in gevaar komt.

De ouders van het meisje probeerden via de rechter toestemming te krijgen voor een abortus, maar vingen bot. Na raadpleging van artsen bepaalde het hooggerechtshof eind vorige maand dat de 10-jarige geen abortus mag ondergaan, omdat zij al zo’n dertig weken zwanger was.

“In haar buik zit in een baby die klaar is voor de bevalling”, verklaarde een van de artsen tegen tv-zender CBS. “Een abortus zou er in deze fase om neerkomen dat we een kind ter wereld brengen, om het vervolgens te doden. Hoe kunnen we dat adviseren?”

Het meisje is lichamelijk niet in staat om op natuurlijke wijze te bevallen. Volgens lokale media gaan de artsen er vanuit dat het kindje in september via een keizersnede ter wereld wordt gebracht. De ouders van het slachtoffer zullen de baby waarschijnlijk ter adoptie laten aanbieden.

Indiase hulpverleners denken dat het slachtoffertje niet alleen medische behandeling nodig heeft voor de fysieke gevolgen van het misbruik en de zwangerschap, maar ook psychologische begeleiding om deze traumatische ervaring zo goed mogelijk te verwerken. Trouw.nl

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.