10-jarige broer redt broertje (2) van verdrinking

De 10-jarige Jacob O’Connor is een echte held, aldus Hollywood-ster Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De Amerikaans jongen heeft zijn broertje van de verdrinkingsdood gered door een scène uit een film van Johnson na te spelen.

Toen Jacob zijn 2-jarige broertje met zijn gezicht in het water zag drijven in hun zwembad, besloot de jongen geen hulp te halen maar een scène uit actiefilm San Andreas na te spelen: hij haalde de dreumes uit het water en begon op zijn borstkas te drukken. Net zo als hij The Rock had zien doen in een van zijn favoriete films

De kleine Dylan werd daarna met spoed naar het ziekenhuis in Roseville gebracht en is inmiddels weer gezond en wel. Christa O’Conner, de moeder van Jacob en Dylan, is enorm trots op haar daadkrachtige zoon. ,,Ik heb er geen woorden voor. Het is geweldig wat Jacob heeft gedaan”, vertelt ze aan BBC. De 10-jarige Jacob vindt het allemaal wel meevallen. ,,Hij vindt het niet zo bijzonder wat hij heeft gedaan. Het leek hem gewoon het beste om te doen.”

De actiefilm was toevallig een week voor het ongeval op televisie te zien. Hierin redt Dwayne Johnson zijn dochter door haar uit het water te vissen en een hartmassage te geven. ,,Ik was bang toen ik Dylan in het water zag liggen”, herinnert Jacob zich. ,,Maar ik dacht ineens aan de film en het stuk waarin er een aardbeving en een tsunami is en het meisje verdrinkt.”

Dat Jacob geen volwassene erbij haalde, vindt hij zelf logisch: ,,Dat is wat ze in films toch doen? Eerst red je iemand, dan haal je hulp.” Pas daarna haalde hij zijn oma erbij, die op de drie kinderen van het gezin O’Connor paste die dag. ,,We zijn dankbaar dat we zoveel geluk hebben gehad”, aldus moeder Sarah. ,,Het is nu alsof het nooit gebeurd is.”(AD)

Random Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.